11 نکته طلائی آب غوره

: ۱۱ نکته طلائی آب غوره

هیچوقت غوره رو با معده خالی نخورین ، چون روی معده اثر بد میذاره. هم اینکه خانمای بارداراز خوردن زیاد غوره دوری کنن ، چون غوره ادرارآوره و ممکنه موجب سقط جنین شه .

فواید آبغوره:

آبغوره تقویت کننده کبد است و قرقره کردن اونم واسه برطرف کردن ورم گلو خوبه. این متخصص تغذیه اضافه کرد: غوره میوه خام انگوره که طعم ترشی داره و واسه درست کردن سرکه استفاده می شه و از نظر طب قدیم ایران سرد و قابضه. سرکه حاصل از تخمیر دانه های انگوردر آرامش خارشای پوستی و جلدی موثره. ایشون اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین گفت: غوره واسه افراد گرفتار به چربی خون خیلی خوبه. ضد عفونی کننده بدنه و اگه با سالاد مصرف شه، واسه لاغری سودمنده.

غوره رو به تنهایی نباید مصرف کرد به دلیل اینکه روی معده اثر منفی میذاره. زنان باردار از مصرف غوره زیاد باید دوری کنن.این متخصص اضافه کرد: آبغوره تقویت کننده کبده هم اینکه واسه برطرف کردن ورم گلو، قرقره کردن آبغوره به درد بخور هستش. علاوه بر اون در درمان ورم مخاط دهن و نرمی لثه ها و واسه درمان چاقی بیشتر از اندازه خوبه. ایشون گفت: غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک و قنده.

: 11 نکته طلائی آب غوره

   آب غوره:

 غوره به انگور کال و نرسیده می گن. غوره ویتامین ث زیادی داره.در ایران از آب غوره زیاد استفاده می کنن.آب غوره واسه نرم کردن لثه ها،جلوگیـــری از چاقی، نابود کردن درد روماتیسم و ضد عفونی کردن روده ها خوبه.اگه هوس خوردن آب غوره کردین، اونو همراه با سالاد بخورین.خوردن آب غوره خالی ممکنه به معده آسیب برسونه.راستی شنیدین که می گن: گر صبر کنی ز غوره حلوا سازی؟ منظور همین غوره س.یعنی این غوره، به انگور و شیره تبدیل می شه که میشه با اون حلوا پخت. غوره انگور فخری و عسکری از بقیه غورها بهتر و مرغوب تر هستن

۱- غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابضه.

۲- در درمان ورم مخاط دهن و نرمی لثه ها موثره.

۳- بیشتر از اندازه خوبه آب غوره واسه درمان چاقی

۴- خوردن آب غوره بلوغ دختران رو جلو میندازه و قانون رو باز می کنه

۵ – آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیمه، واسه درمان سیاتیک و رماتیسم زیاد خیلی خوبه

۶ – گرما و صفرای بدن رو دفع می کنه و روده ها رو ضد عفونی می کنه .

۷ – آبغوره تقویت کننده س.

۸ – واسه برطرف کردن ورم گلو  ، آب غوره قرقره کنین .

۹ – واسه دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره مشکی استفاده کنین. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین دوری کنین .

۱۰ – آب غوره درمان کننده پا درد و کمردرده . واسه درمون میشه مدت ده روز آش آبغوره مصرف کرد .

۱۱– ترشی غوره هم واسه درمون رماتیسم و سیاتیک خوبه .

آب غوره گیری:

غورها رو پاک کرده، دم اونا رو می گیریم و می شوییم. بعد اونا رو درون آبمیوه گیری می ریزیم و آب اونا رو می گیریم. در روش دیگه میشه غورها رو درون مخلوط کن ریخته و پس از اون غورهای له شده رو که دارای پوست و هسته هستن، درون یه تنظیف و یا صافی ریخته و به طور کامل صاف کرد. واسه جفت و جور آب غوره ، نوع غوره مورد استفاده زیاد مهم نیس، ولی اگه از نوع عسگری استفاده شه، بهتره. توجه به این نکته لازمه که بعضی از شکلای جور واجور غورها ترش تر از یه سریای دیگه هستن. اگه اندازه ترشی آب غوره ی به دست اومده به اندازه دلخواه نباشه ، میشه اونو به مدت چند دقیقه جوشانید تا کمی غلیظ تر و ترش تر شه. اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین با این عمل مدت نگهداری آبغوره هم بیشتر می شه.

آب غوره رو در بطری مورد نظر می ریزیم و درب اونو به طور کامل می بندیم تا هوا به داخل اون نفوذ نکنه. اگه بخوایم اونو به مدت طولانی نگهداری کنیم ، از ترکیب آب و آرد، خمیری جفت و جور کنین و دور درب رو با خمیر می پوشونیم. هم اینکه می تونیم با نوار چسبای بسیار محکم درب بطری رو به طور کامل پلمپ کنیم.

 گرد غوره:

واسه جفت و جور گرد غوره، غورها رو پاک کرده، دم اونا رو می گیریم و می شوییم. بعد روی پارچه ای تمیز پهن می کنیم و در محلی آفتاب گیر قرار می دیم تا خشک شن . بعد اونا رو آسیاب می کنیم تا به طور کامل نرم گرد غوره آماده شده رو درون یه ظرف درب دار ریخته و در محلی خشک نگهداری می کنیم. واسه افزایش زمان موندگاری به اون نمک اضافه می کنن..

نکته بسیار مهم در مورد گرد غوره اینه که واسه جفت و جور اون باید از غوره عسگری استفاده کرد.

رب غوره:

 غوره رو شسته و روی اون نمک می ریزیم ( به اندازه دلخواه ) و روی حرارت ملایم قرار می دیم. پس از اون درب ظرف رو می ذاریم تا غورها به طور کامل بپزن و نرم شن. بعد اونا رو از صافی رد می کنیم. اگه رقیق بود ، کمی دیگه اونو می جوشونیم تا غلظت اون به اندازه رب گوجه شه. بعد تو یه ظرف در بسته در یخچال نگهداری می کنیم. نکته مهم اون هستش که در مرحله ای که می خوایم، رب کمی غلیظ تر شه، باید شعله زیر اون بسیار ملایم باشه، چون در این مرحله رب غوره سریع می سوزد. یعنی دیگه واسه جفت و جور یه رب خوب باید وقتی طولانی صرف کرد.

اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین اگه رب رو در ظرف لعابی جفت و جور کنین، رنگ و کیفیت بهتری داره. اگه از ظرف فلزی استفاده می کنین، باید دقت کنین که کوچیک ترین خراش یا زدگی در ظرف وجود نداشته باشه، چون در بین جفت و جور رب، از فلز ظرف کنده شده و وارد رب می شه که واسه سلامتی بسیار مضره.

ترشی غوره:

واسه جفت و جور ترشی غوره که نام دیگه اون “غوره غوره” است، بهتره غوره رو درون محلولی از کات کبود و نمک بذاریم. این عمل به اثبات رنگ سبز اون کمک می کنه؛ وگرنه بعد از یه مدت رنگ غورها تغییر پیدا می کنه. روش کار به این ترتیبه که یه دوم قاشق چای خوری کات کبود و ۳ قاشق نمک رو درون حدود یه لیتر آب، به طور کامل حل می کنیم و غورها رو به مدت ۲۴ ساعت درون این محلول قرار می دیم. بعد اونا رو درون یه صافی ریخته و چندین بار با آب سرد می شوییم. غورها رو روی پارچه ای پهن می کنیم تا آب اضافی اون گرفته شه. درون ظرف مورد نظر که باید دهانه اون کوچیک باشه، غورها رو ریخته و یه لیتر آب غوره و ۳-۲ قاشق نمک رو با هم مخلوط می کنیم و روی غوره ها می ریزیم تا به طور کامل روی اونو بپوشونه. واسه موندگاری بیشتر، مقداری هم سیر چرخ می کنیم و به اندازه ۲-۱ سانتیمتر یا یه بند انگشت روی غورها ریخته و درب ظرف رو به طور کامل می بندیم و در جای خنک نگهداری می کنیم.

روش درست کردن آب غوره خونگی:

۱-غوره رو باید دانه دانه کرد و چند بار چنگ زده آبکشی کنیم .

۲ – غوره تمیز رو به یکی از مراکز آبگیری می بریم .

۳ -آب غوره فعلی رو با پارچه تمیز صاف می کنیم .

۴ – آب موجود رو در ظرف مناسب می جوشونیم .

۵ – در طول جوشیدن آب غوره با کفگیر زایدات رو می گیریم .

۶ – اگه می خوایم آبغوره شفافی داشته باشیم باید بعد اینکه آب نصف شد از روی اجاق ورداشته بذاریم سرد شه . بعد اینکه املاح اون ته    نشین شد آب صاف رو جدا کرده جوشونده تا به یه ششم آب اصلی برسه . البته املاح رو هم می تونیم دوباره صاف کنیم .

۷ – می گن بهترین غوره واسه اینکار فخریه .

شاهین پرس

منبع :

Post Author : مدیر

Related Post

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *